TheWalrus_Singles1.jpg
justlimphoto-0813.JPG
TheWalrus_Singles1.jpg

THE WALRUS


64 STAUNTON STREET, CENTRAL, HONG KONG

SCROLL DOWN

THE WALRUS


64 STAUNTON STREET, CENTRAL, HONG KONG

#iamthewalrushk

The whimsical name is inspired by Lewis Carroll’s poem “The Walrus and The Carpenter” within Through the Looking-Glass (and later known as Alice in Wonderland). In it, two characters tell the tale of the cheeky Walrus who lures the oysters, quite literally, away from the seabed and onto his plate. Contrary to expectations, there is no walrus mascot for the venue – YOU are The Walrus, and the hashtag #iamthewalrushk is highly recommended for all social media interactions!

justlimphoto-0813.JPG

Ready for a shuckin' good time?


SCROLL DOWN

Ready for a shuckin' good time?


  The design of The Walrus is inspired by the feeling of vastness and adventure on the open sea, recreated in a high energy and intimate space on the bustling streets of Soho. The venue, with a little alfresco lightwell, is suited for both sit-down meals and drinks before and after dinner. Oysters being shucked to order can be seen through the large porthole window of the gallery kitchen, where the chefs are busy preparing and creating with fresh ingredients. Rugged seafaring tones dot the interior in the forms of custom-made concrete tiles on cement wall in the silhouette of oyster shells, rustic wooden planks on the floor, wooden crates on the ceiling and chain link fences and piping.  

 

The design of The Walrus is inspired by the feeling of vastness and adventure on the open sea, recreated in a high energy and intimate space on the bustling streets of Soho. The venue, with a little alfresco lightwell, is suited for both sit-down meals and drinks before and after dinner. Oysters being shucked to order can be seen through the large porthole window of the gallery kitchen, where the chefs are busy preparing and creating with fresh ingredients. Rugged seafaring tones dot the interior in the forms of custom-made concrete tiles on cement wall in the silhouette of oyster shells, rustic wooden planks on the floor, wooden crates on the ceiling and chain link fences and piping.
 

 

 

 

  While the textural mosaics mimic the color tones of the ocean, the gold and silver stainless steel details are used as an abstract representation of the sparkling waves under the sun. This is then juxtaposed by the raw rattan color of the rope lightings, designed specially for The Walrus by Luke Kelly from New York. These rope lighting pendants are hung by a series of pulleys at the double height foyer, whereas on the exterior façade, caged light fixtures in string drape informally around poles. This ground-floor frontage, in reminisce of Hong Kong’s fishing village past, stands opposite to the historic Police Married Quarter, creating an architectural dialogue.  

 

While the textural mosaics mimic the color tones of the ocean, the gold and silver stainless steel details are used as an abstract representation of the sparkling waves under the sun. This is then juxtaposed by the raw rattan color of the rope lightings, designed specially for The Walrus by Luke Kelly from New York. These rope lighting pendants are hung by a series of pulleys at the double height foyer, whereas on the exterior façade, caged light fixtures in string drape informally around poles. This ground-floor frontage, in reminisce of Hong Kong’s fishing village past, stands opposite to the historic Police Married Quarter, creating an architectural dialogue.

 

  Objects like the handmade octopus tentacle sculpture on the façade and mini lighthouses in the alfresco lightwell are examples of nautical details scattered throughout the space to complete the whimsical setting. A recitation of the poem “The Walrus and The Carpenter” is looped inside the seashell mosaic-lined bathroom.   

 

Objects like the handmade octopus tentacle sculpture on the façade and mini lighthouses in the alfresco lightwell are examples of nautical details scattered throughout the space to complete the whimsical setting. A recitation of the poem “The Walrus and The Carpenter” is looped inside the seashell mosaic-lined bathroom.